Gå ner i vikt med cykling

För dig som behöver gå ner i vikt så är cykling en av de bästa motionsformerna. Det beror på flera anledningar, bland annat att det förbränner kalorier, ger starka benmuskler och är skonsamt mot knäna som ofta är ett problemområde bland överviktiga. Att det dessutom är en rolig träningsform skadar ju inte heller!

För att kunna träna på detta härliga vis så krävs det naturligtvis en cykel, och du kan hitta alla typer hos https://www.tooorch.com/, som också har ett stort sortiment av tillbehör och utrustning. Valet av modell beror på vilken slags cykling du tänker hålla på med, hur terrängen ser ut och hur mycket du vill investera.

Vad händer i kroppen när du cyklar?

De två grundläggande principerna i träning handlar om styrka och kondition. Medan styrka fokuserar på musklerna så är konditionsträning en kombination av ökad hjärt- och lungkapacitet, eller ”flås” som det brukar kallas i folkmun. När en människa vill gå ner i vikt så bör båda dessa motionsformer kombineras då musklerna ökar den allmänna metabolismen medan konditionen bränner flest kalorier under passets gång.

När du cyklar så händer det flera saker i din kropp: ben- och magmusklerna stärks, din kondition blir bättre och blodcirkulationen går igång ordentligt. Beroende på hur mycket du tar i så förbränns olika mängd kalorier. Vid lugn cykling, till exempel till livsmedelsbutiken, så bränner du ungefär 200 kcal på en halvtimme medan ett tyngre mountainbike pass kan komma upp i över 300 kcal på samma tid. Oavsett hur hårt du cyklar så bränner du kalorier, och det är viktigt att komma ihåg att alla former av rörelser är bättre än att sitta stilla. Se därför till att cykla så ofta du kan för att inte bara minska midjemåttet men också risken för diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer.

Cykla dig till mentalt välbefinnande

Den mentala sidan av cykling är också viktig att betona. Alla former av träning utlöser hormoner och signalsubstanser i kroppen som ger dig en känsla av lycka och välbefinnande. Det är ett välkänt faktum att motion hjälper mot stress, ångest och depression och ökar det allmänna själslugnet över huvudtaget. Till det kommer också ett förbättrat självförtroende, då det är kul och stärkande att känna sig duktig.

Att vistas ute i naturen är ytterligare en lyckobringande faktor, och att fara fram i den friska luften ger en känsla av frihet och självständighet. Ibland kan det kännas lite svårt att hitta motivationen vid viktnedgång, men en rask cykeltur fungerar inspirerande på många sätt och vis. Experter säger att människor som rör på sig i vardagen lättare går ner i vikt, så därför kan något så enkelt som att dagligen cykla till jobbet eller butiken vara minst lika värdefullt som ett regelrätt träningspass.

About Author

instinct