Konkreta tips för att förbättra cykelträningen

För att underlätta din cykelträning och få lite omväxling kan det vara bra att ta del av några riktigt bra konkreta tips för att bli bättre. Visserligen kan det räcka med att bara cykla dina mil ett visst antal dagar i veckan. Men vill du att din träning ska ge bättre resultat kan det vara bra att ta del av tips.

Här kommer några konkreta tips som du förhoppningsvis kan ha nytta av när det gäller din cykelträning. Det är nämligen viktigt att ta hand om sin fysik så att man inte ramlar och måste in akut för en operation eller besöka en tandläkare för en tandreglering om man råkat hamna snett i backen och skadat sina tänder på ett eller annat sätt.

Vila

Att vila är faktiskt lika viktigt för dig som din träning. Därför är det helt okej att slänga sig i soffan och slötitta på tv:n, för då har kroppen en chans att återhämta sig. Kanske extra viktigt under sommarhalvåret då din cykelträning är mer intensiv och då gäller det att se till att du vilar ordentligt mellan träningarna.

Använda wattmätare

Det är faktiskt en bra idé att du använder dig av en wattmätare. Visserligen kan den vara dyr, men det är ett bra hjälpmedel för dig att kunna ha koll på din hårda träning. Med mätare på cykeln gör att varje kilometer du tränar kommer att utnyttjas maximalt.

Solen

På sommaren när solen står som högst bör du undvika att cykla, för risken är att du bränner dig och vätskeförlusten blir för stor. Skulle du ändå bege dig ut mitt på dagen, se till att smörja in dig med en solkräm med hög skyddsfaktor och ha ordentligt med vätska med dig.

Ett ben

För att stärka dina ben kan du bara trampa med ett ben i taget, så kallad enbensträning. Denna typ av träning gör du växelvis och använder den i en uppförsbacke eller ett visst antal minuter per ben. Det ben du inte cyklar med får vara hängande bredvid cykeln. Enbensträningen gör att du stärker dina senor och muskelfibrer i benen. Se till att låta benen sköta arbetet och undvik att låta överkroppen hjälpa till.

Testa andra cykeltyper

Vill du ha variation i din cykelträning kan du cykla på andra typer av cyklar som exempelvis en BMX-cykel. Då får du träna på explosiviteten i dina muskler och passen på banorna gör att blodcirkulationen ökas ordentligt.

Fokusera

Cykelträningen ska inte vara en sightseeingtur, utan det gäller att du fokuserar på din träning. Då du lägger in spurter uppför backar, ökar och sänker tempot på raksträckor och så vidare, allt för din cykelträning ska blir så optimal som möjligt.

Dessa var bara några av de tips som du kan göra för att förbättra din cykelträning på!

About Author

instinct