Fördelar med att cykla

Har du bestämt dig för att skaffa dig en cykel? Bra! En cykel är en riktigt bra investering och dessutom gör du något riktigt positivt för miljön. Med en cykel kommer du lättare att kunna ta dig fram, behöver inte sitta fast i bilköer och kan dessutom få riktigt bra motion på köpet.

Ibland kan det dock vara svårt att komma ur gamla vanor. Du är van att ta bilen till jobbet, till affären eller till vännerna. Det är naturligtvis inget fel med det, men fördelarna med en cykel kommer tveklöst att väga starkare. Här nedan har vi listat några av de absolut bästa anledningarna till varför du ska hoppa upp och sätta igång att trampa, istället för att stoppa in nyckeln och trycka på gaspedalen.

Enkelhet

Många lär sig cykla redan som små och kan det därefter hela livet. Att sätta igång att cykla är därför inte svårt. Du kan det redan. Ett stort plus är att du inte behöver köra på till max för att kunna få ett riktigt bra resultat. På sommaren är möjligheterna oändliga och på vintern kan du byta ut din vanliga cykel mot en motionscykel på gymmet.

Det är billigt

Att cykla är otroligt billigt om man jämför med många andra träningsformer. Det enda du behöver är en cykel och en bra hjälm, men du behöver inte betala någon fast månadskostnad som du t.ex. måste göra på ett gym. Vi rekommenderar att du dock satsar på praktiska och snygga fritidskläder för att göra ditt cyklande mer bekvämt.

Du blir mer hälsosam

Cykling är utmärkt att använda sig av för den som vill förbättra konditionen och gå ner i vikt. Träningsformen är dessutom väldigt skonsam mot dina knän, vilket betyder att även den med knäproblem kan få riktigt bra motion. Det sägs att du bränner cirka 400 kalorier om du cyklar i stadig takt under loppet av en timme. Inte dåligt!

Du blir lyckligare

Många forskningar och studier har visat att regelbunden motion gör underverk för din hälsa, och då är det inte den fysiska hälsan som vi talar om (även om det finns många fördelar även här). När du rör på dig kan du minimera risken för depression, ångest och stress i ditt liv. Om du redan lider av ett psykiskt problem så kan träning mildra symptomen eller till och med bota dig helt.

Du blir mer miljövänlig

Bilar och fordon släpper ut otroligt mycket avgaser och gifter i luften. Genom att välja att ta cykeln istället så släpper du inte ut några avgaser alls. Det enda du behöver för att se till att din cykel rullar på som den ska är att säkerställa att däcken har tillräckligt med luft och att kedjan smörjs med jämna mellanrum.

About Author

instinct